Boekje Struinen door het Statenkwartier

In 2015 werd het honderdjarig jubileum van het Statenkwartier gevierd. Ter gelegenheid hiervan heeft het Wijkoverleg Statenkwartier het boekje “Struinen door het Statenkwartier, 9 ontdekkingstochten” uitgebracht. Wij hebben dit boekje in een team van vier wijkbewoners gemaakt: Jacintha van Beveren (eindredactie), Maarten Ruijters (architectuur), Karel Wagemans (geschiedenis) en Francis van der Hout (algemeen).

In dit kleurrijke boekje besteden we aandacht aan architectuur, ambachtelijke details en stadgeschiedenis. Hier en daar is een oude zwartwit-foto opgenomen die het verleden van de wijk sfeervol illustreert.
Met dit boekje in de hand kunt u zelf op kleine ontdekkingsreis gaan in het Statenkwartier. Om het boekje handzaam te houden konden we lang niet alle door ons verzamelde informatie er in opnemen. Bij mijn wandelingen vertel ik daarom nog wat meer over deze mooie wijk.

U kunt “Struinen door het Statenkwartier” bij mij kopen voor € 15,-. U kunt dit van te voren aangeven wanneer u zich aanmeldt voor een wandeling (bij “Opmerkingen”), dan neem ik het boekje voor u mee. Of u kunt hiervoor via e-mail contact opnemen met mij.