Wandelingen Utrecht: rondom het Wilhelminapark

Het Wilhelminapark in Utrecht is een fraai aangelegd park in Engelse landschapsstijl. Rondom het park strekt zich een oogstrelend mooie wijk uit, met karakteristieke herenhuizen en stadvilla’s uit het begin van de 20e eeuw. De panden zijn versierd met een overvloed aan bijzondere details: glas-in-lood, houtsnijwerk, veranda’s, erkertjes, smeedwerk etc.

We zien hier Jugendstil, chaletstijl, enkele panden in Amsterdamse School-stijl, maar ook wat gedurfde nieuwbouw uit het einde van de 20e eeuw.

Zowel in als rondom het park treffen we volop kunst in de openbare ruimte aan. We zien sculpturen van bekende en minder bekende kunstenaars, en ook is er een expositieruimte in een (ex)bunker in het park (alleen geopend in het weekend).

Combinatie van 2 wandelingen

Deze wandeling kan gecombineerd worden met een wandeling ’s ochtends op 19 augustus door de nabijgelegen Schildersbuurt waar de bijzondere architectuur van de Amsterdamse School ruim vertegenwoordigd is.

Meerprijs bij deze combinatie: € 12,50. Voor beschrijving van deze wandeling: zie hier. Graag je verzoek tot combinatie van de twee wandelingen aangeven bij je boeking.

Lunchsuggestie

Ook als je maar aan één van de wandelingen deelneemt, wil je misschien wel lunchen in deze fraaie omgeving. Als het mooi weer is, kun je prima picknicken in het park. Ook zijn er meerdere cafés en lunchrooms in de buurt. Maar er is nog een bijzondere andere optie. Restaurant Wilhelminapark is een aanrader qua locatie, architectuur en kookkunst. Het rietgedekte gebouw, ontworpen in Amsterdamse school-stijl, heeft een zonnig terras dat uitziet over de vijverpartij in het park. Een zondagse lunch hier maakt de dag extra feestelijk.

Restaurant Wilhelminapark heeft een speciale lunchaanbieding voor de deelnemers: een lunchsalade met vis (andere opties mogelijk), frites als bijgerechtje, een glas wijn, en koffie na, voor € 25,-. Deelnemers rekenen hun lunch die dag zelf met het restaurant af. Bij je aanmelding kun je aangeven of je aan deze lunch (12.30-14.00u) wilt deelnemen, dan zal ik voor de reservering zorgen.

Programma

14.00 – 14.30 samenkomst en introductie bij een horecagelegenheid in de buurt van het park
14.30 – 16.00 wandeling door het park, langs herenhuizen en stadsvilla’s

Data

Zomer 2019 (via de nieuwsbrief bent u tijdig op de hoogte van de datum)

Prijs

€ 17,50 inclusief koffie of thee


* Velden met een sterretje zijn verplicht

Aanmelden

6 + 1 = ?