Reacties

Iedere dag denk ik weer aan die leuke natte zondagochtend. Ik heb er zó van genoten. Jij doet de rondleiding op zo’n speciale enthousiaste manier. Ik ben vol lof en zal zeker in de toekomst nog eens willen deelnemen.

Coby van der Schaar

Heel erg bedankt namens mijn moeder en mij voor de leerzame, interessante, gezellige, fijne dag. Zoals ik je na afloop al vertelde, heb ik weinig kennis van architectuur. Maar door jouw manier van vertellen, was het totaal geen probleem dat ik geen voorkennis had. Dit kwam heel prettig bij mij over. Ik heb ontzettend veel gezien, geleerd en ervan genoten. Ik kom wel eens in die wijk, maar dan is het om snel van punt  A naar B te komen. Ook kreeg ik een heel fijn en rustig gevoel over me heen, door het genieten van het ontdekken van zoveel moois waar je normaal niet bij stil staat, en wat zo dichtbij is. Complimenten voor het verzorgen van deze fijne dag.

Marieke Scheltema

Aan jouw deskundigheid als docent-gids-begeleider twijfel ik, na de mooie wandeling door het Statenkwartier geen moment. Zowel inhoudelijk, inspiratie en aanstekelijke manier van vertellen en didactiek zit het wel goed.

Johan van Dijk

Het was een heel interessante wandeling voor mij. Allerlei dingen gezien, waar ik vaak langs ben gekomen zonder ze ooit op te merken. Het was een leuke dag, en gelukkig ook mooi weer.

Caroline Foley

Ik ben oprecht vol lof over je wandeling.  Ik houd me aanbevolen voor meer trips, dus als je nog eens iets organiseert (ook wandelingen door Statenkwartier) loop ik graag weer mee.

Els M. van den Broek

Met dit mailtje wil ik je nog even komen bedanken voor de fijne dag die je ons gisteren bezorgd hebt. De wandeling was voor mij werkelijk een openbaring. En wat heb je ons laten genieten van de mooie huizen en de omgeving. Daarnaast ook nog je enthousiasme en de parate kennis. Werkelijk een genoegen om naar je te luisteren. (Statenkwartier)

De wandeling afgelopen zaterdag was echt fantastisch, geweldig wat je er van hebt gemaakt. (Wilhelminapark)

Gerard Versteegh

Ik heb het genoegen gehad om al twee wandelingen met gids Francis te mogen mee maken! Een keer door het mooie Statenkwartier en een keer door de prachtige buurt in Utrecht rondom het Wilhelminapark. Francis heeft veel kennis van de architectuur en brengt haar verhaal boeiend en met humor. Het leuke is dat ik dagelijks in het Statenkwartier ben te vinden en ik heb zeven jaar in de buurt rondom het Wilhelminapark gewoond. Maar ineens zag ik deze buurten met andere ogen! Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Vanaf nu kijk ik ook anders naar steden, buurten waar ik rondloop. Ik kijk nu niet alleen maar voor mij uit, maar vooral ook veel omhoog.

Sylvia Frauenfelder

Weer geweldig interessant, Francis! Dank je wel voor de mooie verhalen. Jij hebt er plezier in, en ik ook! Nogmaals hartelijk dank voor de organisatie en interessante rondleiding door het Wilhelmina­park in Utrecht. En graag tot een volgende keer.

Hans Kerstens

Bedankt voor je enthousiaste verhalen. Het was een geweldige dag!

Jacqueline de Groot

Ik heb genoten, vond het echt superleuk om een dag door jou te worden meegenomen op ontdekkingsreis! Nogmaals veel dank!

Rachel de Vries

Het is een feest om je door Francis op sleeptouw te laten nemen door het Zeeheldenkwartier. Het opent je ogen voor de enorme rijkdom aan architectuur, details en geschiedenis van deze wijk. Francis is ongelooflijk goed gedocumenteerd en weet veel te vertellen; dat doet ze op een hele prettige manier. Na zo’n wandeling fiets je nooit meer achteloos door het Zeeheldenkwartier.

Joke

Wat een keileuke dag over stenen en architectuur. Je deed het weer fantastisch.

Rita

Echt jammer dat het weer niet helemaal meewerkte gisteren. Vond het desondanks toch erg leuk en interessant. Ontzettend leuk om in een wijk rond te lopen en gewezen te worden op leuke details en historische weetjes.

Yvonne van der Schaar

Nogmaals veel dank voor de inspirerende en interessante wandeling. We hebben genoten van de gehele dag. We keren zeker nog op onze schreden terug gewapend met goed fototoestel om nogmaals te bewonderen en te fotograferen.

Marc

Ik zou het eindcijfer 9 willen geven, waarbij het cijfer zowel wordt bepaald door de wandeling als door jouw enthousiasme, het mooie weer, en de kleine en gezellige groep. Het was gewoon een hele mooie, interessante dag!

Christa

Nogmaals dank voor een hele gezellige en leerzame wandeltocht in het Zeeheldenkwartier. We hebben erg genoten van je enthousiasme en passie waarmee je ons hebt rondgeleid en de “geheimen” van de architectuur van de gebouwen. We zouden nog wel eens een excursie willen doen en deze aanraden bij onze vrienden.

Lidy en Rolf de Vries

Zelfs een ontspannende wandeling moet tegenwoordig een doel hebben. We zijn altijd maar op weg van A naar B zonder aandacht voor wat we onderweg tegenkomen. Tijdens de stadwandeling van De Kleine Ontdekkingsreis gaat het er heel anders aan toe: daar leer je kijken met andere ogen. Een huis is opeens niet alleen een gebouw waarin je kunt wonen, maar ook een goed voorbeeld van een bouwstijl of een podium voor prachtig glas-in-lood kunstwerk. Francis weet met veel kennis van zaken en aandacht voor details haar wandelaars te verrassen met al het moois wat het Wilhelmina­park bieden heeft. Zelfs voor een schrijver zoals ik, die gewend is goed te observeren, viel er ontzet­tend veel te ontdekken. Een ideaal groepsuitje: samen mooie dingen ontdekken is dubbel plezier!

Ria Schopman

Interessant, onderhoudend, leerzaam. Het gaf mij een nieuwe kijk op ‘zomaar een rijtje huizen’.

Evelien van Tol

Caroline and I have been visiting in the Statenkwartier for nearly twenty years now and I always felt that the architecture was a bit unimaginative and repetitive. Boy, was I wrong! Thanks, Francis for opening our eyes to the subtle, but wonderful, variations in style throughout the area.

Gene Foley

Thanks for the excellent walk, Francis. I’ve lived in The Hague for quite a long time now but learned so much more about the architectural environment around me by taking your informative (and fun!) tour.

Helen Brady

I would like to take this opportunity to thank Francis for the lovely and lively walk through Statenkwartier. Francis is certainly one wealth of knowledge. With attention to detail, she could answer all the questions we asked. Her knowledgeable character kept us entertained with fascinating facts about a century old area we live in. Francis, overall this was a wonderful walk and I look forward to more such walks.

Tanaya Deshmukh

Francis is very knowledgeable about architecture. She puts a lot of effort into her guiding and I found her tour of our neighborhood enjoyable and informative. I would definitely join her again.

Jennifer Garman

Francis, our guide, took a very diverse group of people for an dynamic and  interesting afternoon walk, sharing a wealth of information with such ease, humour and zest. The language did not prevent her to engage nor did the diverse age, interests and cultural backgrounds present any barrier for her to deliver a very informative and yet friendly walk. A number of total strangers who equally enjoyed hearing about historical context of not only stained glass but architecture, historical and cultural trivia of The Netherlands and our neighbourhood. A positively enjoyable, informative and friendly afternoon that was catalysed by our guide Francis.

Edina