Wandelingen Den Haag: Gevelbeelden

In het centrum van Den Haag vinden we vele prachtige beelden aan de gevels van panden. Maar als je onderweg bent van A naar B, – of dit nu van huis naar je werk is of van winkel naar winkel – valt dit vaak helemaal niet meer op. Onze gedachten liggen bij van alles, behalve bij de gebouwen en hun versieringen. Ze zijn een onopvallend onderdeel van ons dagelijks bestaan geworden.

En dat is jammer, zowel voor de ontwerpers en makers van de beelden, als voor onszelf. Degenen die de beelden bedacht en gemaakt hebben, anoniem of niet, behoren gepaste waardering te krijgen voor de kunstzinnige, innovatieve en ambachtelijke inspanning die zij geleverd hebben om het straatbeeld te verfraaien. En onze alledaagse gang naar allerlei bestemmingen wordt net wat leuker als je oog hebt voor de kleine en grote sculpturen aan de gevels.

Bij de wandeling zal ik een diversiteit aan gevelbeelden in de Haagse binnenstad laten zien, en vertellen over periodes, stijlen en materialen. Onderweg zal ik ook aandacht besteden aan bijzondere winkelpanden en andere interessante details. Uiteraard komen gevelbeelden niet alleen in het centrum voor, en zeker ook niet alleen in Den Haag. Ik hoop u met deze wandeling enthousiast te maken voor de gevelbeelden om ons heen.

Bij deze wandeling kan het leuk zijn om de details van de soms hogergelegen beelden van dichtbij te bekijken. Ik raad u aan een verrekijker of camera met telelens mee te nemen. Ik neem in ieder geval een verrekijker mee voor gebruik door de groep.

Lunchoptie

Misschien vind je het wel leuk om aansluitend aan de wandeling deel te nemen aan een lunch bij Hop & Stork, op de hoek van de Passage. Zij zijn gespecialiseerd in chocola en koffie, maar zij hebben ook een kleine lunchkaart. Hun (hartige!) lunchgerechten hebben allemaal een kleine chocolade”twist”.  Hop & Stork heeft de volgende aanbieding: lunch naar keuze, sapje, aansluitend koffie of thee en 3 bonbons om als aandenken mee naar huis te nemen, voor in totaal € 15,-. Deelnemers rekenen hun lunch die dag zelf met de lunchroom af. Bij je aanmelding kun je aangeven of je aan deze lunch wilt deelnemen, dan zal ik voor de reservering zorgen.

Programma

Ochtend
10.30 – 11.00 samenkomst en introductie bij Dudok, Hofweg 1a Den Haag
11.00 – 12.30 wandeling langs gevelbeelden in het centrum van Den Haag

Avond
19.00 – 19.30 samenkomst en introductie bij een horecagelegenheid
19.30 – 21.00 wandeling langs gevelbeelden in het centrum van Den Haag

Datum

Zomer 2019 (via de nieuwsbrief bent u tijdig op de hoogte van de datum)

Prijs

€ 17,50 inclusief koffie of thee

* Velden met een sterretje zijn verplicht

Aanmelden

2 + 0 = ?