Wandelingen Den Haag: Makerskwartier

Op deze wandeling in en rondom de Boekhorststraat neem ik jullie mee door één van de oudste buurten van Den Haag. We vinden hier een staalkaart aan architectuurgeschiedenis door de eeuwen heen. Maar naast interessante bouwhistorie heeft deze oude, voor velen onbekende buurt nog veel meer te bieden, wist u dat?

De Boekhorststraat was ooit een luxe winkelstraat die later in verval is geraakt. Maar inmiddels begint de straat langzaam maar zeker aan een heel nieuw leven. Niet alleen vinden we hier sporen van bijzondere (winkel)architectuur terug, maar met de stadsvernieuwing komt er ook allerlei moois tot stand. Appartementen in (ver)nieuwbouw, de ontdekking van de verstopte authentieke façade van Cinema Americain, de komst van designers en hippe winkels in het tot “Makerskwartier” omgedoopte deel van de straat: kortom: deze levendige buurt is een kleine ontdekkingsreis meer dan waard!

Op deze excursie gaan we niet alleen architectuur bekijken, maar we gaan onderweg ook kennismaken met een aantal makers en hun werk. De meeste makers hebben hun winkel open van donderdag t/m zaterdag.

We starten de wandeling bij Bleyenberg aan de Grote Markt. Voorafgaand geef ik hier een korte introductie op het thema van de wandeling.