Fietstochten

De fietstochten duren 3,5 à 4 uur. We fietsen in een rustig tempo, en onderweg stappen we veel af om allerlei moois te bekijken. Genoemde duur is nog zonder het uur lunchpauze dat in deze fietstochten kan worden ingebouwd (aanbeveling). Op beide fietstochten kan ik een goede plek voor een groepslunch aanbevelen, maar ook zijn er voldoende opties aanwezig om het uur pauze naar eigen inzicht anders in te vullen (museumbezoek, picknicklunch, winkelen).

Ik laat mijn excursies graag voorafgaan door een korte introductie (circa 10 minuten) in een horecagelegenheid, zodat er onderweg niet zo lang stilgestaan hoeft te worden.

Bij de fietstochten is geen fietshuur inbegrepen. De deelnemers nemen zelf hun eigen fiets mee, of huren die, bijvoorbeeld een OV-fiets bij de stations in Den Haag.

Comfortabele kleding en een flesje drinken voor onderweg zijn aan te bevelen. Regenkleding is uiteraard prettig als er een regenbui wordt voorspeld, dat hoeft een leuke fietstocht niet in de weg te staan. Bij zeer slecht weer (storm, extreme regen etc.) gaan we natuurlijk met elkaar in overleg.