Fietstochten Den Haag: Bruggen en beelden

Den Haag heeft meerdere bruggen die verfraaid zijn met beeldhouwwerk.  Enkele daarvan staan op drukke punten in de stad, waar dagelijks veel verkeer voorbij komt. Openbaar vervoer, auto’s, brommers, fietsen…… De meeste Hagenaars zijn daardoor wel bekend met enkele iconische beelden op belangrijke doorgangsroutes. Maar wie staat er wel eens stil bij zo’n beeld, om het beter te bekijken? En wie zijn eigenlijk de makers van deze beelden? Welke betekenis hebben de beelden, of waar verwijzen ze naar?

Op deze fietstocht neem ik u mee langs een aantal bekende en misschien minder bekende bruggen in Den Haag. Naast de beelden op deze bruggen besteed ik ook aandacht aan ander werk van dezelfde beeldhouwers. Ook hebben we oog voor bijzondere architectuur of kunst in de buurt van de bruggen die we bezoeken. En natuurlijk valt er ook onderweg tijdens het fietsen genoeg te zien. Het is weer eens een hele andere manier om de stad te beleven dan wanneer u onderweg bent naar uw werk of een ander doel.

Na afloop zult u waarschijnlijk nooit meer zomaar over of langs de bezochte bruggen rijden zonder even aan het beeldhouwwerk te denken.

We beginnen onze fietstocht met een kopje koffie en een introductie bij een horecagelegenheid in de buurt van het Centraal Station. Deelnemers die niet met eigen fiets komen, kunnen eenvoudig en goedkoop een fiets huren op dit station met een persoonlijke OV-chipkaart. De fietstocht eindigt ook weer bij het Centraal Station.

Programma

10.00-10.30 uur samenkomst en introductie bij een horecagelegenheid

bij het Centraal Station

10.30-13.00 uur fietstocht langs bruggen in Den Haag

Datum

Zondagochtend 17 juni

Prijs

€ 17,50

* Velden met een sterretje zijn verplicht

Aanmelden

0 + 1 = ?