Fietstochten Den Haag: Bruggen en beelden

Den Haag heeft meerdere bruggen die verfraaid zijn met beeldhouwwerk.  Enkele daarvan staan op drukke punten in de stad, waar dagelijks veel verkeer voorbij komt. Openbaar vervoer, auto’s, brommers, fietsen…… De meeste Hagenaars zijn daardoor wel bekend met enkele iconische beelden op belangrijke doorgangsroutes. Maar wie staat er wel eens stil bij zo’n beeld, om het beter te bekijken? En wie zijn eigenlijk de makers van deze beelden? Welke betekenis hebben de beelden, of waar verwijzen ze naar?

Op deze fietstocht neem ik u mee langs een aantal bekende en misschien minder bekende bruggen in Den Haag. Naast de beelden op deze bruggen besteed ik ook aandacht aan ander werk van dezelfde beeldhouwers. Ook hebben we oog voor bijzondere architectuur of kunst in de buurt van de bruggen die we bezoeken. En natuurlijk valt er ook onderweg tijdens het fietsen genoeg te zien. Het is weer eens een hele andere manier om de stad te beleven dan wanneer u onderweg bent naar uw werk of een ander doel.

Na afloop zult u waarschijnlijk nooit meer zomaar over of langs de bezochte bruggen rijden zonder even aan het beeldhouwwerk te denken.

We beginnen onze fietstocht met een kopje koffie en een introductie bij een horecagelegenheid in de buurt van het Centraal Station. Na ongeveer 1 ¾ uur is er een lunchpauze van 1 uur. Dit uur kan naar eigen keuze worden ingevuld. Er is de mogelijkheid tot deelname aan een groepslunch bij Café Bistro Jules aan de Koningin Emmakade. Deze bistro heeft een leuk terras en ligt in een gezellige buurt. Jules heeft de volgende lunchaanbieding: 12-uurtje met frisdrank of vers sap, en koffie of thee na voor € 16,50. De lunch is voor eigen rekening en zelf af te rekenen met het restaurant. Laat mij in verband met de reservering graag weten of u aan de groepslunch wilt deelnemen.

Na de lunch zullen we onze fietstocht vervolgen. Na ongeveer 1 uur eindigt de excursie bij het beginpunt.

Deelnemers die niet met eigen fiets komen, kunnen eenvoudig en goedkoop een fiets huren op dit station met een persoonlijke OV-chipkaart. De fietstocht eindigt ook weer bij het Centraal Station.

Programma

10:00 – 10:30 introductie en koffie of thee (inbegrepen)
10:30 – 12:15 fietstocht deel 1
12:15 – 13:15 lunchpauze
13:15 – 14:15 fietstocht deel 2
Circa 14:15 einde van de fietstocht

Datum

Zondag 5 mei

Prijs

€ 22,50 (incl. koffie of thee)

* Velden met een sterretje zijn verplicht

Aanmelden

2 + 4 = ?