Wandelingen Utrecht: Amsterdamse School

In 2016 vond de viering van 100 jaar ‘Amsterdamse School’ plaats. Deze bijzondere ontwerpstijl vindt zijn oorsprong in Amsterdam, maar heeft in veel plaatsen in Nederland navolging gekregen. In Utrecht vinden we in de Schildersbuurt (wijk Oost) vele voorbeelden van de zo specifieke kenmerken van de Amsterdamse School: fraai metselwerk, trapeziumvormige ramen, dakpannen als muurbekleding, gevelbeelden en nog veel meer. Honderd jaar na dato oogt deze architectuur nog steeds heel aantrekkelijk. Fijn om er te wonen, leuk om er rond te wandelen en te ontdekken.

In deze wijk bevindt zich ook het beroemde Rietveld Schröderhuis. Ik kan u een bezoek hieraan zeker aanraden. Daarnaast komen we op onze wandeling nog een ander ontwerp van Rietveld tegen. Wandel mee en laat u verrassen door de fraaie ontwerpen en de aangename sfeer van de Amsterdamse School.

Combinatie van 2 wandelingen

Deze wandeling kan gecombineerd worden met een wandeling ’s middags op 19 augustus, door en rondom het nabijgelegen Wilhelminapark. Meerprijs bij deze combinatie: € 12,50. Voor beschrijving van deze wandeling: zie hier. Graag uw verzoek tot combinatie van de twee wandelingen aangeven bij uw boeking.

Lunchsuggestie

Ook als je maar aan één van de wandelingen deelneemt, wil je misschien wel lunchen in deze fraaie omgeving. Als het mooi weer is, kun je prima picknicken in het park. Ook zijn er meerdere cafés en lunchrooms in de buurt. Maar er is nog een bijzondere andere optie. Restaurant Wilhelminapark is een aanrader qua locatie, architectuur en kookkunst. Het rietgedekte gebouw, ontworpen in Amsterdamse school-stijl, heeft een zonnig terras dat uitziet over de vijverpartij in het park. Een zondagse lunch hier maakt de dag extra feestelijk.

Restaurant Wilhelminapark heeft een speciale lunchaanbieding voor de deelnemers: een lunchsalade met vis (andere opties mogelijk), frites als bijgerechtje, een glas wijn, en koffie na, voor € 25,-. Deelnemers rekenen hun lunch die dag zelf met het restaurant af. Bij je aanmelding kun je aangeven of je aan deze lunch (12.30-14.00u) wilt deelnemen, dan zal ik voor de reservering zorgen.

Programma

10.30 – 11.00 samenkomst en introductie bij een horecagelegenheid
11.00 – 12.30 wandeling langs Amsterdamse School architectuur

Data

Zomer 2019 (via de nieuwsbrief bent u tijdig op de hoogte van de datum)

Prijs

€ 17,50 inclusief koffie of thee

* Velden met een sterretje zijn verplicht

Aanmelden

3 + 0 = ?