Wandelingen Utrecht: Amsterdamse School

In 2016 vond de viering van 100 jaar ‘Amsterdamse School’ plaats. Deze bijzondere ontwerpstijl vindt zijn oorsprong in Amsterdam, maar heeft in veel plaatsen in Nederland navolging gekregen. In Utrecht vinden we in de Schildersbuurt (wijk Oost) vele voorbeelden van de zo specifieke kenmerken van de Amsterdamse School: fraai metselwerk, trapeziumvormige ramen, dakpannen als muurbekleding, gevelbeelden en nog veel meer. Honderd jaar na dato oogt deze architectuur nog steeds heel aantrekkelijk. Fijn om er te wonen, leuk om er rond te wandelen en te ontdekken.

In deze wijk bevindt zich ook het beroemde Rietveld Schröderhuis. Ik kan u een bezoek hieraan zeker aanraden. Daarnaast komen we op onze wandeling nog een ander ontwerp van Rietveld tegen. Wandel mee en laat u verrassen door de fraaie ontwerpen en de aangename sfeer van de Amsterdamse School.

De wandeling start bij een horecagelegenheid in of bij het fraaie Wilhelminapark. Voorafgaand aan de wandeling geef ik hier een korte introductie op het thema.