Praktische informatie

Seizoen
Het excursieseizoen loopt van april tot en met september, met dien verstande dat maatwerkexcursies ook buiten deze periode kunnen worden aangevraagd. Een paar keer per seizoen maak ik een nieuwe planning. Als u zich abonneert op de nieuwsbrief die maximaal 4 keer per jaar verschijnt bent u tijdig op de hoogte van de nieuwe planning.


De volgende informatie heeft betrekking op de excursies uit mijn programma-aanbod (tenzij er bij de specifieke excursie iets anders is vermeld). Voor maatwerk gelden soms andere bepalingen. Zie maatwerk.

Excursies
Iedere excursie heeft een eigen pagina op deze website, met daarop achtereenvolgens:
-de inhoud van de excursie
-het programma (tijdstip en duur)
-de datum waarop deze excursie plaatsvindt
-de prijs van de excursie
-en tot slot: het digitale aanmeldformulier van deze excursie

Prijs
De prijzen van de excursies staan op iedere excursie-pagina vermeld. De prijs van de wandelingen bedraagt € 17,50 (inclusief koffie of thee), de prijs van de fietstochten bedraagt € 22,50, eveneens inclusief koffie of thee. E.e.a. tenzij anders vermeld bij de specifieke excursie.

Duur
De wandelingen duren circa 1,5 uur. De fietstochten duren langer (meer dan 3 uur, plus 1 uur lunchpauze), maar onderweg stoppen we regelmatig om dingen te bekijken. Doorgaans fietsen we niet langer dan 10 minuten aan één stuk, en de totale afstand die we afleggen is maximaal zo’n 10 kilometer. Alle excursies worden voorafgegaan door een samenkomst van een half uur in een horecagelegenheid (kennismaking, korte introductie, kopje koffie of thee).

Nodig op de excursies
Weinig: een paar gemakkelijke wandelschoenen, gemakkelijke fietskleding en misschien een flesje drinken voor onderweg. En voor de zekerheid een paraplu of een regenjack.

Als u het leuk vindt om bepaalde hoger gelegen ornamenten van dichtbij te bekijken, dan raad ik u aan een verrekijker of camera met telelens mee te nemen. Bij de meeste excursies kunnen we de details overigens wel met het blote oog waarnemen. Op excursies waar een verrekijker sterk toegevoegde waarde heeft (zoals op de gevelbeeldenwandeling) zal ik dit specifiek vermelden.

Fietstochten
Deelnemers aan de fietstochten die geen eigen fiets meenemen, kunnen een OV-fiets huren met gebruik van een persoonlijke OV-chipkaart (wel even van te voren online activeren hiervoor). In Den Haag zijn OV-fietsen te huur op de stations.

Weer
De excursies gaan in beginsel altijd door, weer of geen weer. Goede kleding en een paraplu zijn bij slecht weer meestal voldoende. Als ik mij genoodzaakt zie de excursie vanwege extreme weersomstandigheden af te gelasten, dan zal ik met u in overleg gaan over verplaatsing van de excursie naar een andere datum of een tegoed voor een andere excursie.

Aantal deelnemers
Het maximum aantal deelnemers aan de reguliere excursies is 15, het minimum aantal deelnemers is 4. Als het minimumaantal deelnemers niet wordt gehaald zal ik de excursie annuleren en de betaling restitueren. Uiterlijk 3 dagen voor de desbetreffende excursie zal ik hierover contact met u opnemen. Hoort u niets van mij, dan gaat de excursie door.

Aanmelding en bevestiging

U kunt zich voor een excursie aanmelden door middel van het digitale aanmeldformulier dat u op iedere excursie-pagina op deze website kunt vinden. Na aanmelding ontvangt u van mij een ontvangstbevestiging en een verzoek tot betaling. Uw reservering wordt pas definitief door mijn ontvangst van uw betaling. Nadat uw reservering definitief is geworden ontvangt u van mij een betalingsbevestiging met daarin het verzamelpunt van de excursie en overige praktische informatie.

Annulering
Annulering kan kosteloos tot 2 weken van te voren. Bij latere annulering breng ik 50% van de prijs van de excursie in rekening.